Perioada: 18 octombrie – 20 octombrie 2024   

                  Tarif: 650 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta! 


Ziua 1 || Iaşi – Cetatea Râşnov – Râmnicu Vâlcea
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea Cinema Victoria pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Bacău – Oneşti –Râṣnov, unde vizităm Cetatea Râşnov – este una din cele mai bine păstrate cetăți țărăneşti din Transilvania. Prima mențiune a Cetății Râşnov datează din anul 1335, cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor când a fost pustiită din nou țara Bârsei, în afara de cetatea de pe Tâmpa şi Cetatea Râşnovului care nu au putut fi cucerite. Lăculeţele ce oglindesc formaţiuni enigmatice perfect modelate de apă şi aer înconjoară o impozantă sală Catedrală care, cu cei peste 30.000 de metri cubi ai săi, deschide ochilor un tavan de poveste cu volute şi arce de calcar de un alb cum rar poţi vedea în lume. Amenajată cu cele mai moderne tehnologii, peştera oferă un parcurs şi o iluminare ce face şi un claustrofob să uite de pereţii care-l înconjoară şi să se simtă într-un palat de cristal. Continuăm deplasarea spre Râmnicu Vâlcea.
Cazare în Râmnicu Vâlcea – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Mănăstirea Cozia – Schitul Ostrov – Castrul Roman Arutela – Mănăstirea Turnu – Cascada Lotriṣor
Mic dejun. Începem dimineaţa cu o vizită la Mănăstirea Cozia. Biserica mare cu hramul “Sfânta Treime”, armonios proporţionată, cu ornamentaţie bogată, a fost construită de meṣteri din Moravia, după modelul bisericii sârbeṣti din Cruṣevăt, din piatră albă tare, între 1387-1391, ctitor fiind domnitorul Mircea cel Bătrân. Continuăm cu Schitul „Ostrov”, i se mai spune „insula cu minuni” sau „mănăstirea dintre ape”, fiindcă este cea mai veche mănăstire de maici din România; găzduieşte o icoană făcătoare de minuni, despre care se spune că ocroteşte sfântul lăcaş. Schitul amintit, ctitorie a lui Neagoe Basarab, se află în centrul oraşului Călimăneşti, din judeţul Vâlcea, pe singura insulă locuibilă a Oltului, fiind legat de staţiune printr-un pod. Apoi, pe malul stâng al Oltului, în apropiere de Mănăstirea Cozia, protejată de Barajul Hidroenergetic Turnu, se înalţă semeaţă una din cele mai importante aşezări romane din antichitate. Castrul Arutela, ce a mai rămas din el, datează din anii 137 – 138 d.H., fiind inclus pe lista monumentelor istorice. Vizităm Mănăstirea Turnu, la poalele muntelui Cozia, nu departe de apele Oltului, se înalţă silueta zveltă a mănăstirii de călugări Turnu. La poalele culmii Turneanu din masivul Cozia, de-a lungul timpului, au fost multe sihăstrii, chilii săpate în stâncă, dintre care unele se mai păstrează ṣi astăzi. Biserica veche ce se află imediat la intrare, a fost ridicată în anul 1676, pe locul alteia din lemn, ctitoria fostului episcop de Râmnic, Varlaam, mitropolitul Ţării Româneṣti, stins din viaţă în anul 1702. Continuăm cu Cascada Lotriṣor,  se află în Parcul Național Cozia și este singura din România care trece printr-un tunel lung de 20 de metri înainte de cădere. Are o cădere a apei de ~30 de metri și un debit constant pe întreg parcursul anului. Seara, sosim în Făgăraṣ. (Drumețiile din această zi, însumează ~10 km).
Cazare în Făgăraṣ – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Castelul Bethlen – Lacul de Smarald – Coloanele de Bazalt – Iaşi
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Racoṣ, pentru a vizita Castelul Bethlen. Apoi, continuăm cu  Lacul de Smarald care este înconjurat de formaţiuni de bazalt și are o culoare verde – albăstruie. În trecut, aici a fost cariera Brazi, în fapt, o căldare gigant care a permis strângerea apei, care a și fost numită „Lacul de Smarald” ṣi Coloanele de Bazalt. Aceste formaţiuni au luat naștere prin răcirea rapidă a lavei vulcanice, având înălțimi între 10 și 15 metri. Peisajul este splendid și chiar dacă reușești să cuprinzi frumuseţea locurilor cu ochii, te apucă un regret că nu poți cuprinde cu telefonul sau cu camera tot ce vezi, să poți duce și acasă aceste daruri ale naturii, formate pe locurile acestea în câteva zeci de mii de ani. Ne îndreptăm spre Iaṣi, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
  • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
  • Cazare 2 nopţi în hoteluri de 3***/4****, cameră cu 2 paturi, baie proprie, tv;
  • 2 mic dejun;
  • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
  • Intrările la obiectivele turistice şi opţionale;
  • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
  • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
  • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
  • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa